Flyselskap vil tillate mobilbruk i lufta

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapet Emirates Airline åpner for at passasjerene kan bruke mobiltelefon mens flyene er i lufta. Forbudet mot telefonering til og fra Emirates-fly kan bli opphevet i januar neste år, skriver The

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dubai (NTB): Flyselskapet har ifølge avisen brukt et beløp tilsvarende over 170 millioner kroner på å utvikle ny en helt ny teknologi. Denne gjør det mulig å bruke mobiler i passasjerkabinen uten at det påvirker instrumentene i cockpiten, het det på den britiske avisens nettsider torsdag.

I dag er all mobilbruk i fly forbudt fra det øyeblikket da motorene starter. Årsaken er at signaler fra mobiltelefonen kan forstyrre flyenes navigasjons- og kommunikasjonssystemer, men mange passasjerer irriterer seg sterkt over at de må stenge av telefonene sine.

- Hastverket folk har med å skru på igjen så snart motorene har stanset, viser tydelig hvor sterk irritasjonen er, framholder Emirates Airline. Men selskapet avskaffer ikke mobilforbudet bare for å glede passasjerene.

Emirates vil ifølge The Times nemlig ha sin del av kaka fra inntektene mobilbruk i lufta vil medføre for operatørselskapene. En telefonsamtale fra selskapets fly kommer til å koste anslagsvis 25 kroner per minutt, mens en tekstmelding kommer på vel sju kroner.

(©NTB)