Hanssen oppretter eget imam-forum

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) inviterte torsdag til det første av det som ser ut til å bli en lang rekke kontaktmøter med ledende norske imamer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen møtte imamer til samtale i Regjeringskvartalet torsdag kveld. Her hilser han på Shah Nehmet Ali. Foto: Knut Falch / SCANPIXArbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen møtte imamer til samtale i Regjeringskvartalet torsdag kveld. Her hilser han på Shah Nehmet Ali. Foto: Knut Falch / SCANPIX


Oslo (NTB): Til sammen 13 framstående norske imamer deltok i torsdagens møte, som fant sted i Regjeringskvartalet i Oslo. Potensielle stridstemaer ble imidlertid spart til senere møter - foreløpig.

- Det var først og fremst et møte for å bli kjent og for å etablere en dialog. Men vi vil arbeide for å få til et nytt møte så snart som mulig. Imamene er viktige holdningsdannere i sitt miljø, og det er desto mer avgjørende at også disse har en rolle i inkluderingsarbeidet. Neste gang vil nok møtet ha et mer konkret innhold, sier Bjarne Håkon Hanssen til NTB.

Hanssen fikk imidlertid allerede på det første møtet gehør for arbeidet med å forhindre familierelaterte problemer i minoritetsmiljøene, herunder tvangsekteskap og æresdrap. I tillegg ble dårlige norskkunnskaper hos mange imamer tatt opp. Statsråden tror forumet vil være svært fruktbart på sikt.

- Imamene har et voldsomt engasjement i det norske samfunnet og deler de samme målene som regjeringen i inkluderingsarbeidet, sier Hanssen.

(©NTB)