Greenpeace vil aksjonere for norske skoger

Miljøorganisasjonen Greenpeace varsler aksjoner for å stanse hogst i verneverdige skoger. Med hjelp av kjettinger og store containerbrakker vil organisasjonen prøve å stoppe hugging av gamle furutrær

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Scanpix)(Foto: Scanpix)

Oslo (NTB): - Fredning av gammel skog i Norge går alt for sakte - både i innlandet og langs kysten, sier leder i Greenpeace Norge, Truls Gulowsen, til Nationen.

Til nå har Greenpeace i Norge vært mest kjent for aksjoner mot hvalfangst. Nå er imidlertid de grønne miljøkrigerne på full fart opp fra vann til land for å slå ring om gammel, verneverdig skog.

Gulowsen viser til at kun én prosent av skogen i Norge er vernet, mot fem prosent av den svenske. Forskere mener at mellom 10 og 20 prosent av skogene i Norden må vernes for å redde en rekke truede arter.

- Dersom eiere og myndigheter ikke tar ansvar for å bevare Norges største skogsvillmark, Trillemarka i Buskerud, er vi klar for å aksjonere også her. Å redde store sammenhengende skogsområder er svært viktig, påpeker Gulowsen.

Greenpeace vil ved aksjoner i norske skoger bruke samme metoder som i Finland og Sverige: Aksjonister vil etablere leir og hindre hogst ved bruk av containere og lavvoer.

- Å lenke seg fast med kjettinger til trær og hogstmaskiner kan også bli aktuelt for å stoppe rovdriften på gamleskogene i Norge, slår Greenpeace-lederen fast. (©NTB)

Personvernpolicy