Indy svinger pisken igjen

- Jeg er i god form og gleder meg stort til å spille Indiana Jones, sier Harrison Ford om den planlagte Indiana Jones-filmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roma: Den etterlengtede fjerde filmen om den eventyrlystne arkeologen skal etter planen ha premiere i 2008. Innspillingsstarten er satt til neste år. I tillegg til Harrison Ford ryktes det at skuespillere som Karen Allen, Natalie Portman, Sean Connery og John Rhys-Davies er tilknyttet prosjektet.

Det er 17 år siden den siste Indiana Jones-filmen kom.

- Dette er noe vi må ta hensyn til i manus, og handlingen, slo Harrison Ford fast på en pressekonferanse i Roma nylig.

I likhet med de tre andre Indiana Jones-filmene, som ble sluppet på 1980-tallet, blir det Steven Spielberg som styrer regispakene, mens George Lucas produserer.

Jeff Nathanson og David Koepp, som flere ganger tidligere har samarbeidet med Spielberg, står for handlingen.

Harrison Ford (64) lar ikke alderen være noen hindring for en ny runde med innspilling av Indiana Jones. Her er han på Adventure Film Festival i oktober. (Foto: Mario Anzuoni, Reuters)Harrison Ford (64) lar ikke alderen være noen hindring for en ny runde med innspilling av Indiana Jones. Her er han på Adventure Film Festival i oktober. (Foto: Mario Anzuoni, Reuters)

- Endelig ser det ut som et skikkelig manus har blitt utarbeidet. De siste årene har det vært forskjellige manus i omløp som har blitt forkastet, men endelig ser det ut som et skikkelig ett er klart, forteller Ford.

- Det begynner å bli noen år siden jeg jobbet med Steven og George. Jeg savner det! Det er en sann fryd å jobbe med slike intelligente mennesker.

Vil fortsatt gjøre egne stunts

De tre foregående spillefilmene om Indiana Jones har funnet sted i tidsrommet like før utbruddet av andre verdenskrig, og i to av de tre er nazistene skurkene.

- På grunn av tiden som har gått og at jeg opplagt har blitt eldre
må vi også ta hensyn til det, av kunstneriske så vel som opplagt fysiske årsaker, humrer 64-åringen. Og gjør det samtidig klart at til tross for sin alder er mer enn klar for å gjøre sine egne stunt, som han også gjorde i de tre første Indy-filmene.

- Jeg lover at det blir action og eventyr, i stor fantastisk, episk stil som dere husker fra de første filmene, forsikrer Ford.

- Det er ennå ikke avklart om Sean Connery skal være med, men jeg skal gjøre mitt beste for å overtale ham. Hans rolle, som Indys far, er en viktig nøkkel til å forstå Indiana Jones' mer emosjonelle sider.

- Indiana Jones-filmene er gøy å lage og gøy å se på, sier Ford, og legger lite skjul på at han elsker actioneventyr, samtidig legger han vekt på at han ikke er en sjanger-skuespiller.

Ingen regissør

- Roller har jeg alltid valgt ut fra at det er en historie jeg liker, ikke på grunn av hvilken sjanger den er.

- Det jeg liker med å spille i film er at det er et liv i "skyttergravene", man må være på hugget og levere, man lærer hele tiden. Jeg elsker det.

Han tilbakeviser at han har lyst til å regissere selv.

- Som skuespiller er man involvert kanskje 6-7 måneder i en film, mens en regissør holder på med en film i minst to år. Så mye tålmodighet tror jeg dessverre ikke jeg har.

Personvernpolicy