Nær enighet om palestinsk samlingsregjering

Hamas og Fatah er enige om å danne en ny palestinsk samlingsregjering, sier en Hamas-parlamentariker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamas og Fatah skal ha blitt enige om en ny palestinsk samlingsregjering. En ny statsminister vil erstatte Ismail Haniyeh fra Hamas. Foto: REUTERS/Mohammed Salem/SCANPIXHamas og Fatah skal ha blitt enige om en ny palestinsk samlingsregjering. En ny statsminister vil erstatte Ismail Haniyeh fra Hamas. Foto: REUTERS/Mohammed Salem/SCANPIX


Ramallah (NTB-Reuters): Ifølge den samme parlamentarikeren skal ikke den nåværende statsministeren Ismail Haniyeh lede den nye regjeringen.

Det tilsynelatende gjennombruddet i forhandlingene kommer samtidig som Israel gjennomfører en storstilt offensiv på Gazastripen. I løpet av fem dager har israelske styrker drept 48 palestinere, halvparten av dem medlemmer av militante organisasjoner.

- Vi er blitt enige om en politisk plattform for den nye regjeringen. Hamas har også gått med på at Ismail Haniyeh ikke skal lede den nye regjeringen, sier Hamas-parlamentarikeren Yahya Moussa til Reuters.

Ifølge Moussa er den nye statsministeren utpekt. Hans navn vil bli presentert for president Mahmoud Abbas, og en felleskomité vil bli satt ned for å fordele ministerposter.

Mustafa Barghouthi, en uavhengig parlamentariker som har meklet mellom Hamas-ledelsen og president Abbas, bekrefter at en foreløpig avtale er blitt inngått.

(©NTB)

Personvernpolicy