Giske vil har kulturlov med fire paragrafer

Kulturdepartementet vil ha en ny kulturlov med bare fire paragrafer. Kulturminister Trond Giske (Ap) åpner også for at kultur kan grunnlovsfestes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) presenterte mandag forslaget til kulturlov på en pressekonferanse på Universitetet i Oslo. (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX)Kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) presenterte mandag forslaget til kulturlov på en pressekonferanse på Universitetet i Oslo. (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX)

Oslo (NTB): - En kulturlov vil være med på å styrke kulturens status og posisjon. Det vil være med på å gjøre det offentliges kultursatsing mer forpliktende, sier Giske.

I høringsutkastet blir det offentlige ansvaret for kulturlivet stadfestet. Kulturdepartementet legger opp til en generell lov uten detaljstyring.

- Formålet er å tydeliggjøre det ansvaret offentlige myndigheter har for å legge til rette for et bredt og allsidig kulturliv, slik at alle kan få anledning til å delta i kulturaktiviteter og oppleve et mangfold av kulturelle uttrykk, sier Giske.

Da han presenterte høringsutkastet i Universitetets Gamle Festsal mandag, understreket han at det ikke er tatt stilling til om kultur skal inn i Grunnloven. Høringsuttalelsene vil få avgjørende betydning for om det kommer forslag om dette fra regjeringen. (©NTB)

Personvernpolicy