Ettersøkt nordmann overga seg til svensk politi

Nordmannen som er mistenkt for å ha smuglet 30 kilo amfetamin til Sverige, har overgitt seg til svensk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Helsingborg beslagla natt til lørdag en norskregistrert bil som ble kjørt av en person som stakk av fra en tollkontroll i Helsingborg. Det ble funnet store mengder narkotika i nærheten av bilen, og nordmannen som kjørte bilen, ble søndag pågrepet. (Foto: Thomas Friström/SCANPIX)Politiet i Helsingborg beslagla natt til lørdag en norskregistrert bil som ble kjørt av en person som stakk av fra en tollkontroll i Helsingborg. Det ble funnet store mengder narkotika i nærheten av bilen, og nordmannen som kjørte bilen, ble søndag pågrepet. (Foto: Thomas Friström/SCANPIX)

Stockholm (NTB-TT): Sammen med en advokat troppet 36-åringen opp på en politistasjon i Göteborg søndag ettermiddag. Han ble umiddelbart pågrepet, mistenkt for å ha smuglet et stort parti amfetamin fra Danmark til Sverige.

Mannen har i lang tid vært en nær venn av David Toska og har også vært siktet i NOKAS-saken. Han er tidligere dømt for ran.

- Det gikk rolig for seg. Han har åpenbart ringt sin kvinnelige advokat i Norge, og de har tydeligvis kommet fram til at det var best om han overga seg til svensk politi. Hun har også ordnet med en svensk advokat til mannen. Vi er naturligvis glade for at dette løste seg uten vold, sier Göran Henriksson, vakthavende ved tollen i Malmö.

Nordmannen ble stanset da han kom med ferje fra Helsingør i Danmark til Helsingborg i helgen. Da han ble vinket inn til siden av de svenske tollerne, stakk mannen av i høy fart. Bilen ble senere funnet i Helsingborg, og i nærheten av bilen fant en hundepatrulje 30 kilo rent amfetamin.

Ifølge VG Nett traff mannen sin norske advokat, Ingunn Camilla Tangen, i Göteborg. Hun sier at hennes klient nekter seg skyldig i anklagene. (©NTB)

Mer i Neste Klikk:

Svensk politi på jakt etter venn av Toska


Personvernpolicy