Svensk politi på jakt etter venn av Toska

Svensk og norsk politi har siden fredag kveld jaktet på en kjent norsk kriminell etter at han stakk fra en tollkontroll i Helsingborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Helsingborg beslagla natt til lørdag en norskregistrert bil som ble kjørt av mann som stakk av fra en tollkontroll i Helsingborg. Det ble funnet 30 kilo ren amfetamin i bilen. (Foto: Thomas Friström/SCANPIX)Politiet i Helsingborg beslagla natt til lørdag en norskregistrert bil som ble kjørt av mann som stakk av fra en tollkontroll i Helsingborg. Det ble funnet 30 kilo ren amfetamin i bilen. (Foto: Thomas Friström/SCANPIX)

Helsingborg (NTB-TT): Mannen har vært en nær venn av David Toska i en årrekke, ifølge VG Nett. Han er tidligere dømt for ran, og han har også vært siktet i NOKAS-saken.

Den 36 år gamle mannen ble stanset da han kom med ferje fra Danmark til Helsingborg. Da han ble vinket inn til siden av de svenske tollerne, stakk mannen av i høy fart.

- Tolltjenestemenn fulgte etter mannens bil. Plutselig gjorde han imidlertid helomvending ved å kjøre over en midtrabatt. Ett av hjulene hans ble skadd, men han kom seg likevel unna, sier Karl Gunnheden, sjef for det svenske tollvesenets grensekontroll.

Et par timer senere ble bilen funnet i Helsingborg, og i nærheten av bilen fant en hundepatrulje et parti 30 kilo ren amfetamin.

36-åringen var lørdag ettermiddag fortsatt ikke pågrepet. Svensk politi og tollvesen har alarmert alle grensestasjoner og norsk politi og tollvesen. (©NTB)

Personvernpolicy