SINTEF-forskere utviklet Donald-brød

Verdens sinteste and blir nå bakt inn i brød, takket være forskere fra SINTEF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim (NTB): Bakere i Trondheim har med hjelp fra forskere ved SINTEF utviklet en metode for å fremstille bakverk med portrettet av Donald Duck.

- Dette året har jeg jobbet med alt fra vaskemaskiner til fiskeoppdrettsanlegg og propeller, men dette tar kaka, sier forsker Reidar Hovtun ved SINTEF til NRK.

Avansert datateknologi og tredimensjonale bilder av den nebbete tegneseriefiguren var utgangspunktet for forskerarbeidet. Dermed kunne de finne ut hvordan brødformene måtte konstrueres for å gi en avstøpning av Donalds ansikt.

- Vi hadde problemer med nebbet som har så mange skarpe svinger og trange passasjer. Derfor måtte vi gjøre modelleringen slik at deigen kunne flyte inn i formen, sier Hovtun.

Donald-brødet er nå i hendene på bakeriet Mesterbakeren. Donalds ansikt kommer nå på rekke og rad på hvert brød på samlebåndet, og kvalitetsleder Stig Magne Torve betegner arbeidet som en artig prosess for de ansatte.

(©NTB)

Personvernpolicy