- Bush større trussel enn Iran og Nord-Korea

USAs president George W. Bush er en større trussel for verdensfreden enn lederne i Nord-Korea og Iran, mener flertallet av britene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB-AFP): I en spørreundersøkelse som står på trykk i The Guardian fredag svarer flertallet av velgerne i Storbritannia, Canada og Mexico, alle viktige allierte til USA, at president Bushs utenrikspolitikk har gjort verden til et mindre trygt sted.

To tredeler av britene mener at George W. Bush utgjør en stor eller moderat trussel til verdensfreden. Kun al-Qaidas leder Osama bin Laden er mer fryktet.

87 prosent mener bin Laden utgjør en moderat eller stor trussel.

Den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-il, som nylig gjennomførte en atomprøvesprengning, regnes som en trussel av 69 prosent av de spurte. 65 prosent mener Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah er en trussel, mens 62 prosent ser på den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad som en trussel for verdensfreden.

(Forsidefoto: Kimberlee Hewitt, det hvite hus)

Personvernpolicy