Protest mot homofobi på Færøyene

Den færøyske regjeringens vegring mot å innføre lovforbud mot diskriminering av homofile er blitt en sak for møtet i Nordisk Råd i København.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

København (NTB): Spørsmålet ble tatt opp i debatten både tirsdag og onsdag, men møtte liten forståelse fra færøyske representanter.

En underskriftsaksjon fra organisasjonen Act Against Homophobia mot den færøyske politikken er satt i gang i forbindelse med møtet i København. Aksjonen ble karakterisert som useriøs av en færøysk politiker fra talerstolen i Folketinget.

I oppropet i forbindelse med underskriftsaksjonen heter det at ingen andre nordiske land finner diskriminering av homofile akseptabelt. Organisasjonen mener også at den færøyske holdningen er i strid med FNs menneskerettighetserklæring.

- Dessverre er ikke vold og diskriminering av homofile uvanlig på Færøyene. Fordi homofile ikke har noen lovbeskyttelse, blir det ofte sett på som lovlig og akseptabelt å begå slike handlinger mot denne gruppen, heter det i oppropet, som 31. oktober hadde samlet 14.716 underskrifter.

(©NTB)

Personvernpolicy