Russerne trapper ned vakthold mot Norges grense

Forholdet mellom Norge og Russland er så godt at russerne vil trappe ned vaktholdet på grensen i nord, sier den russiske forsvarsministeren Sergej Ivanov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske forsvarsministeren Sergej Ivanov sier at Russland ønsker å trappe ned grenseovervåkningen mot Norge (Foto: Torgeir Haugaard / Forsvaret / SCANPIX Handout fra Forsvaret).Den russiske forsvarsministeren Sergej Ivanov sier at Russland ønsker å trappe ned grenseovervåkningen mot Norge (Foto: Torgeir Haugaard / Forsvaret / SCANPIX Handout fra Forsvaret).

- Vi har veldig gode kontakter om grensesamarbeidet. Vi bør snart bli ferdig med grensevakter på land, sa Ivanov på en pressekonferanse i Oslo onsdag formiddag.

Han mener at det ikke finnes forsvarspolitiske problemer i forholdet mellom Norge og Russland, og sier at nabolandene deler de samme sikkerhetspolitiske utfordringene.

Ivanov er i Norge tirsdag og onsdag for å møte blant andre den norske forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap). (©NTB)

Personvernpolicy