Russerne trapper ned vakthold mot Norges grense

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forholdet mellom Norge og Russland er så godt at russerne vil trappe ned vaktholdet på grensen i nord, sier den russiske forsvarsministeren Sergej Ivanov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske forsvarsministeren Sergej Ivanov sier at Russland ønsker å trappe ned grenseovervåkningen mot Norge (Foto: Torgeir Haugaard / Forsvaret / SCANPIX Handout fra Forsvaret).Den russiske forsvarsministeren Sergej Ivanov sier at Russland ønsker å trappe ned grenseovervåkningen mot Norge (Foto: Torgeir Haugaard / Forsvaret / SCANPIX Handout fra Forsvaret).

- Vi har veldig gode kontakter om grensesamarbeidet. Vi bør snart bli ferdig med grensevakter på land, sa Ivanov på en pressekonferanse i Oslo onsdag formiddag.

Han mener at det ikke finnes forsvarspolitiske problemer i forholdet mellom Norge og Russland, og sier at nabolandene deler de samme sikkerhetspolitiske utfordringene.

Ivanov er i Norge tirsdag og onsdag for å møte blant andre den norske forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap). (©NTB)