Smelter på tungen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selvom Sleppy Browns «Mr. Brown» ikke er et mesterverk, finnes det likevel mange gode låter å smøre på brødskiva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommer var jeg på øytur og badet med det som etter sigene skal være tre av Norges dyktigste musikere. Alle tre var glad for en pause fra det hektiske festivalkjøret, og ba meg ta med musikk. Etter et par timer med mine absolutte favoritter utbrøt en av dem: «All musikken du hører på er jo.. Ja, unnskyld meg, men det er jo bare soveroms-soul! Har du noe som ikke er sex-relatert?». Hvis vi skal på tur igjen neste sommer, tør jeg i alle fall ikke ta med «Mr. Brown». Mjukere blir smør nemlig ikke.

At Sleepy Brown endelig fikk komme med et eget album er jeg veldig glad for, i alle fall på hans vegne. Men, «Mr. Brown» er på ingen måte et mesterverk, spesielt ikke innen sin sjanger. Det er rett og slett «soveromssoul» av den skikkelig klisne typen, men det er en viktig stilart, vi har jo tross alt en klode å befolke.

Førstelåta «I'm Soul» er kanskje i overmåte pretensiøs, ehm - Marvin Gaye ER soul. Likevel er den helt klart inspirert av de gamle mestrene, rolig og sjelfull, men fortsatt funky. Låta vokser veldig etter at du har hørt den noen ganger, og alt er tilgitt når Pharrell og Big Boi (fra Outcast) kommer på besøk i det neste sporet «Margarita». Det er en utrolig fengende og oppløftende låt; hvis du lukker øynene er du tilbake på stranda med en gang. Lystige kongotrommer og Pharrell-falsett gjør at den sitter akkurat som den skal. «Come Dance With Me» er også en favoritt. Den er opptempo og har en discoinspirert, kul groove.

«Till (Your Legs Start Shaking)» og «Underwater Love» er i hovedsak låtene som gjør at jeg ikke kan ta med meg denne skiva på tur neste sommer. De er rett og slett ganske drøye tekstmessig, og har du først hørt etter en gang, skal det godt gjøres å holde maska neste gang du hører dem.

Det er noen veldig fine spor på «Mr. Brown», men ingen av dem setter dype spor. Hele albumet er litt som smør; det er mektig, smelter på tungen, men så er det liksom borte.

Låter:


I'm Soul
Margarita - (with Big Boi & Pharrell)
Get 2 It
Dress Up
One Of Dem Nights
Me, My Baby & My Cadillac - (Prelude)
Me, My Baby & My Cadillac
Come Dance With Me
Underwater Love
Till (Your Legs Start Shaking)
Sunday Morning
Oh Ho Hum - (with Joi)
I Can´t Wait - (with Outkast)