Raner jaget på dør av 79-åring

Artikkelen fortsetter under annonsen

En bevæpnet raner ikledd finlandshette slapp med skrekken da han tok seg inn i huset til 79 år gamle Rolf Bjørnarheimi Byrkjelo i Gloppen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen (NTB): 79-åringen bor for seg selv i en stor avsidesliggende hytte nær Byrkjelo. Ved 20-tiden søndag kveld fikk han uventet besøk mens han satt i en telefonsamtale. Da han snudde seg sto det en kar i rommet ikledd finlandshette, svarte militærstøvler og kjeledress.

Raneren pekte på Bjørnarheim med noe som lignet en maskinpistol og ba ham ta hendene over hodet og legge seg på senga. Men det ville ikke 79-åringen, og han adlød ikke.

- Jeg ble irritert, og ba ham slutte å tulle. Jeg trodde det var en nabo som tulla med meg. Da det ikke hjalp, ble jeg enda sintere og dyttet til våpenet med hånda. Da rygget han tilbake i døråpningen. «Men skyt da vel, for faen», ropte jeg til ham. Jeg hadde vel på følelsen at våpenet ikke var ekte - da hadde han vel brukt det allerede, forteller Rolf Bjørnarheim til NRK.

Den maskerte mannen ble så skremt at han forsvant inn i stuen og ut av hytta. 79-åringen ringte deretter selv 112 og fikk varslet politiet. Han forteller at han ble mer sint enn redd.

- Men den stakkars gutten ble nok skikkelig redd. Han hadde nok gått litt for tidlig fra læremesteren, sier Bjørnarheim. (©NTB)