Protester mot økte egenandeler

Artikkelen fortsetter under annonsen

Inga Marte Thorkildsen (SV) ber regjeringen gå gjennom egenandelene i helsesektoren på nytt som følge av at helseminister Sylvia Brustad (Ap) foreslår nye økninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Brustad foreslår i statsbudsjettet en økning på 160 millioner på egenandelene til syketransport og timer til lege og psykolog, og hun svekker frikortordningen for medisiner på blå resept.

Pasientorganisasjonene protesterer kraftig mot forslaget som de sier er et brudd med Soria Moria-erklæringen der regjeringen lovte å holde egenandelene på et lavt nivå.

- Forslaget er et steg vekk fra Soria Mora. Når en går til valg på å redusere egenandelene, er ikke å øke dem med 160 millioner kroner å innfri løftet, sier Jarl Ovesen som er assisterende generalsekretær i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, til Dagbladet.

Thorkildsen som er helsepolitisk talskvinne i SV ber Brustad om å gå gjennom hele det kompliserte systemet med egenandeler på nytt.

Hun er særlig opptatt av å skjerme de kronisk syke bedre, og vil ikke garantere at de planlagte økningene ikke blir en sak før budsjettbehandlingen er over.

(©NTB)