Politiet mener barnevernet ikke gjør jobben sin

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet er bekymret over at barnevernet gang på gang henlegger politiets bekymringsmeldinger. - Samfunnet har sviktet, mener politioverbetjent Finn Abrahamsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politioverbetjent Finn Abrahamsen er bekymret over at barnevernet gang på gang henlegger politiets bekymringsmeldinger (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX).Politioverbetjent Finn Abrahamsen er bekymret over at barnevernet gang på gang henlegger politiets bekymringsmeldinger (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX).

Abrahamsen, som har vært i politiet i Oslo i 35 år, mener at barnevernet rett og slett ikke gjør jobben sin.

- Hele hjelpeapparatet svikter, for oppdagelsesmuligheten er relativt stor. En trenet helsesøster kan se det mens barnet er i mors liv, ansatte ved fødeavdeling, helsestasjon, barnehage og skole kan ikke unngå å fatte mistanke når barn lever under forhold som er direkte skadelige. Politiet observerer barna når vi rykker ut til familievoldssituasjoner, og vi skriver ofte bekymringsmeldinger som vi sender til barnevernet, men ingenting skjer, sier Abrahamsen til Aftenposten.

En rapport fra Kommunerevisjonen som kom tidligere i år, forteller at barnevernet i Oslo har latt være å sjekke over 2.000 bekymringsmeldinger fra politi, lærere og foreldre i løpet av de to siste årene. 40 prosent av meldingene kom fra politiet.

- Hjelpeapparatet våger ikke gripe inn. Det er til å få vondt i magen av, sier Abrahamsen.

Den erfarne politimannen etterlyser et tettere samarbeid mellom forskjellige instanser i hjelpeapparatet, og politikere som prioriterer dette viktige arbeidet. (©NTB)