Dansk strid om straff for seksuelle overgrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyreradikale Dansk Folkeparti er ikke tilfreds med dommene til dansk høyesteretts i tre saker om seksuelle overgrep mot barn. De mener dommerne ikke har fulgt opp politikernes krav om hardere straffe

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Illustrasjonsfoto av åsted der et seksuelt overgrep mot et barn er blitt filmet (Foto: Heiko Junge / SCANPIX).Illustrasjonsfoto av åsted der et seksuelt overgrep mot et barn er blitt filmet (Foto: Heiko Junge / SCANPIX).

Torsdag skjerpet Danmarks øverste domstol straffene mot to personer som var dømt for overgrep mot mindreårige. Men fredag krevde Dansk Folkeparti (DF) en forklaring på hvorfor de to likevel ikke straffes like hardt som folk som dømmes for voldtekt mot voksne.

- Vi mener at vi som lovgivere har gjort det vi kan for at seksuelle overgrep mot barn skal straffes like hardt som voldtekt mot voksne. Men dommene tyder ikke på at høyesterett følger de politiske signalene, sier DFs justispolitiske talsmann Peter Skaarup.

Skaarup forlanger nå en redegjørelse fra justisminister Lene Espersen om saken, skrev Internetavisen Jyllands-Posten fredag. Han mener det kan bli nødvendig å endre loven for å få like straffer for de to typene av seksuelle overgrep.

Mens høyesterettsdommerne skjerpet straffene i to av sakene som ble behandlet torsdag, stadfestet de straffeutmålingen i den tredje.

Den danske riksadvokatens kontor vil ifølge Jyllands-Postens nettutgave ikke kommentere de tre dommene i høyesterett. (©NTB)