Russiske restriksjoner på frossen laks

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russerne har innført strengere restriksjoner på import av frossen oppdrettslaks, men ikke noe generelt importforbud. Fiskeriminister Helga Pedersen (Ap) ser alvorlig på situasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskeriminister Helga Pedersen ser alvorlig på de russiske importrestriksjonene på norsk laks (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX).Fiskeriminister Helga Pedersen ser alvorlig på de russiske importrestriksjonene på norsk laks (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX).

- Det er ikke innført noe nytt generelt importforbud for norsk fisk, slik enkelte medier meldte tirsdag. Men når det er sagt, har vi over en tid hatt inntrykk av at russerne har innført strengere restriksjoner på import av frossen oppdrettslaks, og det viser seg dessverre å stemme, sier Pedersen til NTB.

Restriksjonene innebærer at de åtte oppdrettsanleggene i Norge som er godkjent for eksport av fersk laks, også er de eneste som får eksportere frossen laks.

- Norge skal ta dette opp dette med russiske myndigheter både på politisk og faglig nivå, sier Helga Pedersen.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal ta opp saken med sin russiske kollega når de møtes i Arktisk Råd i Salekhard i Russland onsdag og torsdag. (©NTB)

---

Forsidebilde: Lars Laursen / SCANPIX