Fikk livstid for drap på stedatter

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 27 år gammel svenske er dømt til livsvarig fengsel for å ha drept sin 12 år gamle stedatter. Han ble også dømt for voldtekt av stedatterens 13 år gamle venninne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommen som ble avsagt i retten i Handen sør for Stockholm onsdag var i samsvar med aktors påstand. Handen ligger i Haninge kommune, og det var i naboområdet Väterhaninge at drapet og voldtekten skjedde 27. mai i år.

Gjerningsmannen var kraftig påvirket av alkohol, anabole steroider og nervetabletter. Han er tidligere dømt for grov mishandling, og en rettspsykiatrisk undersøkelse viser at han var tilregnelig da han begikk drapet og voldtekten, som han selv sier han ikke husker noe.

- Det fins ikke noe verre man kan gjøre enn å voldta og drepe et barn, sa aktor i saken mot 27-åringen.

Jenta som ble voldtatt, unngikk trolig døden fordi mannens knivblad brakk da han ville stikke henne ned. Hun greide å rømme da han gikk for å hente en annen kniv.

Pappaen til den drepte jenta sa i åpen rett til tiltalte at han nok kan vente seg litt av en mottakelse fra de andre fangene når han kommer til fengselet der han skal sone. Dommeren lot denne bemerkningen passere uten kommentar. (©NTB)

Forsidebilde: http://flickr.com/photos/absolutwade/58840277/