Norske marinebåter på plass på Kypros

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fire norske MTB-båtene som skal patruljere farvannene utenfor Libanon, kom onsdag ettermiddag til basen i Limassol på Kypros.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske MTB-mannskapet er på plass på KNM Valkyrien i Limassol på Kypros og lager sjablonger for å male «UN» på båtene (Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX).Det norske MTB-mannskapet er på plass på KNM Valkyrien i Limassol på Kypros og lager sjablonger for å male «UN» på båtene (Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX).

Den norske styrken er del av UNIFILs maritime spesialstyrke, som ifølge FN-mandatet skal bidra til å hindre våpensmugling til Hizbollah-militsen i Libanon.

Den norske styrkesjefen Narve Nordanger opplyser at oppdraget først og fremst går ut på å overvåke og melde fra til libanesiske myndigheter om eventuelle mistenkelige skip.

- Overvåkingen er egentlig en støtte til libanesiske myndigheter, sier kommandørkaptein Nordanger.

Den første norske MTB-en skal ut på patrulje allerede torsdag kveld.

De fire missiltorpedobåtene er blitt fraktet med et transportskip fra Toulon i Frankrike, der de har deltatt i en NATO-øvelse, til Kypros. Fartøyene skal onsdag ettermiddag losses fra skipet og legges ved siden av logistikkskipet KNM «Valkyrien», som allerede er på plass i Limassol. (©NTB)