Israels ambassade skuffet over PFU-vedtak

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker Pressens Faglige Utvalg å støtte hva som ellers i Europa blir karakterisert som antisemittisme, spør Israels ambassade i en kommentar til vedtaket i PFU om Finn Graffs tegning i Dagbladet 12. j

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels ambassadør Miryam Shomrat (Foto Erlend Aas / SCANPIX).Israels ambassadør Miryam Shomrat (Foto Erlend Aas / SCANPIX).

Tegningen fremstiller Israels statsminister som kommandør i en av nazistenes konsentrasjonsleirer. Israels ambassade klaget tegningen inn for PFU, men fikk ikke medhold i at tegningen var i strid med god presseskikk.

I en pressemelding viser ambassaden til definisjon av rasisme og fremmedhat fra Europeisk senter for observasjon av rasisme og fremmedhat (EUMC), der det heter at «tegninger som sammenligner den israelske politikken med nazisme» er et uttrykk for antisemittisme.

- Norge er ikke medlem av EU, men ønsker PFU å bli betraktet som tilhenger av et uttrykk som andre steder i Europa er sett på som antisemittisme, spør ambassaden.

Ambassaden gjentar at det ikke finnes noe grunnlag for å sammenligne nazistenes systematiske utryddelse av det jødiske folk med Israels aksjoner for å forsvare sine innbyggere og territorium i nærheten av Gaza. (©NTB)