Opposisjonen dropper Afghanistan-forslag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonen ser ikke noen grunn til å fremme et felles motforslag om å sende soldater til det sørlige Afghanistan, til tross for voldsomme protester mot regjeringen i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen var mildt sagt forbannet på utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) da hun møtte ham i Stortingets Vandrehall onsdag ettermiddag forrige uke etter regjeringens beslutning om å ikke bidra med spesialstyrker til NATOs operasjon sør i Afghanistan. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)Fremskrittspartiets leder Siv Jensen var mildt sagt forbannet på utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) da hun møtte ham i Stortingets Vandrehall onsdag ettermiddag forrige uke etter regjeringens beslutning om å ikke bidra med spesialstyrker til NATOs operasjon sør i Afghanistan. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)

Oslo (NTB): Under debatten i Stortinget blir det tirsdag ikke fremmet noe felles motforslag fra Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre om å sende norske soldater til det sørlige Afghanistan. Begrunnelsen er at opposisjonen sier det ikke er noen grunn til å fremme et forslag den på forhånd vet det ikke blir flertall for, skriver Aftenposten.

Høyre, KrF og Venstre understreker samtidig at de har generelt liten sans for forslag som fokuserer på uenighet i norsk utenrikspolitikk. Frp kan på sin side tenkes å ville fremme et forslag på egen hånd, men med Siv Jensen som formann vil partiet forsøke å unngå å markere avstand til de andre opposisjonspartiene.

- Det er mest hensiktsmessig ikke å fremme forslag, sier Frps Morten Høglund.

Han håper regjeringen blir mer fleksibel ved en ny NATO-henvendelse når opposisjonen lar være å sette saken på spissen med et motforslag det må stemmes over.

Frp-formann Siv Jensen sto i forrige uke i spissen for opposisjonens kraftige kritikk av regjeringens nei til NATOs anmodning om å sende flere soldater. (©NTB)