Nye ministere på plass i Sverige

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lena Adelsohn Liljeroth blir ny kulturminister og Sten Tolgfors ny handelsminister i Sverige. Statsminister Fredrik Reinfeldts regjering er dermed fulltallig - og har ingen skjeletter i skapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Fredrik Reinfeldt flankert av sine to nye statsråder, handelsminister Sten Tolgfors (til høyre) og kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, på en pressekonferanse i Stockholm tirsdag. (Foto: Janerik Henriksson, SCANPIX)Statsminister Fredrik Reinfeldt flankert av sine to nye statsråder, handelsminister Sten Tolgfors (til høyre) og kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, på en pressekonferanse i Stockholm tirsdag. (Foto: Janerik Henriksson, SCANPIX)

Stockholm (NTB-TT): Det håper i alle fall den svenske regjeringssjefen, som tirsdag la fram sin mannskapsliste med erstattere for de to ministrene som måtte gå av nesten før de hadde tiltrådt. Reinfeldt sa at han hadde stilt Liljevik og Tolgfors «ikke ett, men tolv» spørsmål om personlige forhold.

- Det har gått veldig bra, oppsummerte Reinfeldt sine samtaler med Tolgfors og Liljevik. Begge de nye ministrene fikk på pressekonferansen spørsmål om de hadde betalt TV-lisensen og om de gjort bruk av svart arbeid i hjemmet.

For halvannen uke siden måtte da nytiltrådte Maria Borelius gå av som handelsminister i Sverige, blant annet fordi hun hadde betalt barnevakter med svarte penger. To dager senere gikk kulturminister Cecilia Stegö Chilò av fordi hun ikke hadde betalt TV-lisens på 16 år.

Stegö Chilò sluttet å betale i protest mot det daværende svenske kringkastingsmonopolet. Hun var ikke motstander av allmennkringkasting i seg selv og «public service»-prinsippet, et prinsipp den nye kulturministeren, Lena Adelsohn Liljeroth, slår fast at hun er tilhenger av. (©NTB)