God på bunnen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er lett å tenke at Cassie bare er en i rekken av smellvakre 19-åringer med middelmådige stemmer, svinkorte magetopper, og store pr-budsjett. For det er hun. Men Cassies debutskive er likevel hakke

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Førstesingelen «Me&U» er en vampete, fengende og enkel «klubblåt». Du blir sittende å nynne på den enten du vil eller ikke, kanskje det nærmeste vi har kommet Rihannas «Pon De Replay» hittil i 2006.

Deretter følger hun opp med nok en låt som funker bedre på et dansegulv enn foran peisen, «Long Way 2 Go». Cassie har uttalt at hun beundrer Pharrell Williams så mye at han kunne «gjort hva han ville med henne». Og det skinner absolutt igjennom at han er en inspirasjon. På «Long Way 2 Go» leker hun (Eller rettere sagt produsent Ryan Leslie) seg dessuten med tunge synther og enkle harmonier. Men låta mangler x-faktoren til å skape en monsterhit i Pharrell-format, og hverken teksten eller attityden er spesielt troverdig.

Albumet gir gjennomgående assosiasjoner til artister som Aaliyah, Ciara og Destiny's Child. Beyoncé og co har forøvrig også skrevet låta «Kiss Me», en myk og likevel tung, sensuell ballade. Dessverre er dette en låt skrevet for en sangerinne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cassie har en fin, myk stemme, hun synger rent - men hun er definitivt ingen sangerinne, i alle fall ikke på dette albumet. Vokalt sett tar hun ekstremt få sjanser, og havner derfor i et slags «hverken fugl eller fisk»-landskap, til tross for at hun både synger, rapper og snakker mjukt over spanskinspirerte gitarriff.

Hele albumet, det vil si - de 33 minuttene - kunne fint vært bygget opp på en annen måte, det kjennes litt som rekkefølgen er tilfeldig. Låta «Ditto», for eksempel, er som is og jordbær. Lett, sommerlig, glad og enkel. Den krever ingenting av deg, og likevel kan den i all sin enkelhet gi deg et mystisk lite «Ghost»-smil om munnen. Men når den blir etterfulgt av den mørke, rockeinspirerte «What Do You Want» - hvor det høres ut som Cassie vil være både Britney i filmen «Crossroads» og Salt 'n' Pepa lenge før de begynte å snakke om sex - ja, da blir det en litt forvirrende affære, det hele. Men hun er fader så pen. Det skal hun ha.

Hvis du liker R'n'B, jentevokalister og tekster om sinnsykt bra/dårlige forhold på toppen av småkule - men fortsatt programmerte beats - så syntes jeg du burde kjøpe «Cassie». Bare husk å sett den på «random».

Låter:



Me&U
Long Way To Go
About Time
Kiss Me
Call U Out
Just One Nite
Hope You're Behaving (Interlude)
Not With You
Ditto
What Do U Want
Miss Your Touch