Vil endre rovdyrforvaltningen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Naturvernorganisasjonene håper utfallet av en rettssak som mandag starter i Oslo, skal gi en ny og naturvennlig rovdyrforvaltning. I dag forvaltes våre rovdyr etter den politiske innfallsmetoden, mene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Berit Keilen / ScanpixFoto: Berit Keilen / Scanpix

Oslo (NTB-Arne Børcke): Vinteren 2005 ble fem ulver felt under lisensjakt etter en beslutning fattet av Direktoratet for naturforvaltning (DN). WWF Norge, Naturvernforbundet og Foreningen våre Rovdyr stevnet staten ved Miljøverndepartementet. Mandag starter saken i Oslo tingrett, som har satt av en uke til behandlingen.

Tre av de fem ulvene som ble felt, var tisper.

- Vi regner med å vinne, og at det vil innebære en ny og naturvennlig rovdyrforvaltning. Norsk natur tåler ikke den type forvaltning som skjer i dag. Det gjelder særlig ulveforvaltningen, men også håndteringen av våre øvrige rovdyr, sier generalsekretær Rasmus Hansson i WWF Norge til NTB.

- Ulven er en fredet, men sterkt truet dyreart i Norge. Før fellingen i 2005 var det bare rundt 20 helnorske ulver i landet. I dag vil jeg anslå tallet til mellom 15 og 20. Saken er prinsipielt viktig, og utfallet vil kunne få store konsekvenser for hvordan Norge i framtida kan tillate seg å behandle truede dyrearter, sier Hansson.

Organisasjonene har godt håp om å vinne fram og bruker store ressurser på saken. (©NTB)