Frykter at Osman blir henrettet mandag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Osman Omar Osman ble i fjor dømt til døden i Irak for drapet på sin kone Marita Støm. Nå frykter norske myndigheter og nordmannens advokat at han kan bli henrettet i løpet av mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Osman Omar Osman ble i retten i Suleimanyia i Nord-Irak dømt til døden ved henging for drapet på sin kone Marita Strøm. Her Osman fotografert i fengselet med bilder av barna. (Foto: Kjell A. Olsen, Adresseavisen / SCANPIX)Osman Omar Osman ble i retten i Suleimanyia i Nord-Irak dømt til døden ved henging for drapet på sin kone Marita Strøm. Her Osman fotografert i fengselet med bilder av barna. (Foto: Kjell A. Olsen, Adresseavisen / SCANPIX)

Oslo (NTB): Osmans advokat Brynjar Meling fikk den dramatiske beskjeden fredag, skriver VG Nett.

- Osman ringte meg fra fengselet i Irak og fortalte at flere av de dødsdømte skulle henrettes etter at den muslimske fastemåneden ramadan var avsluttet. Han uttrykte da bekymring for at han kunne være blant dem som sto på dødslisten, forteller Meling til VG Nett.

Ramadan avsluttes enten søndag eller mandag kveld.

Norske myndigheter har ennå ikke mottatt noen bekreftelse på at opplysningene er korrekte, men velger allikevel å ikke ta noen sjanser i Osman-saken.

- Vi har ingen tid å miste. Vi har allerede sendt ut protestbrev, og har formidlet våre protester gjennom den norske ambassaden i Jordan, sier pressetalskvinne Anne Kjersti Shaw i Utenriksdepartementet til VG Nett. Foreløpig har ikke norske myndigheter fått respons på sine protester. (©NTB)