Frp drar i gang den lange valgkampen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppmuntret av gode meningsmålinger gikk Frp-formann Siv Jensen offensivt ut da hun lørdag startet den lange valgkampen med en tale til partiets landsstyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partileder Siv Jensen i Fremskrittspartiet startet valgkampen med en tale til partiets landsstyre i Oslo lørdag. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)Partileder Siv Jensen i Fremskrittspartiet startet valgkampen med en tale til partiets landsstyre i Oslo lørdag. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)

Oslo (NTB-Einar Olsen): Samtidig advarte hun mot å tro at det blir en enkel valgkamp når partiet i noen kommuner skal forsvare sitt eget styre de siste fire år, mens det i andre kan rette skytset mot politikere som ikke tar innbyggerne på alvor.

- Mye av forklaringen på vår fremgang er at vi har vært flinke, men minst like mye skyldes den turbulente starten den nye regjeringen har fått, sa Siv Jensen.

Hun varslet at valgkampen vil handle om et rettsvesen som ikke gjør jobben sin, en innvandringspolitikk som tillater at unge kvinner mishandles i tvangsekteskap, sultefôringen av helsevesenet og mangelen på varme i eldreomsorgen.

Miljøpolitikken er ifølge Jensen inne i et blindspor, energipolitikken er meningsløs og utenrikspolitikken mangler i øyeblikket en historisk dimensjon.

Barnehager nevnte hun ikke med ett ord i løpet av den tre kvarter lange innledningen, men hun ga derimot sin oppskrift på Frp-koden, som Aps generalsekretær Martin Kolberg har etterlyst: Vær en ombudsmann for dem du representerer og lytt selv i stedet for å gi svar. (©NTB)