Foreslår egen trønderavgift på bensin

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens vegvesen vurderer å innføre en egen avgift på bensin i Trøndelag, skriver Adresseavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette fordi bomringen ble borte. Trondheim fikk mindre handlingsrom da den ble lagt ned ved årsskiftet. En årlig inntekt på ca. 220 mill. kroner forsvant med fjerning av bomstasjonene.

Beregninger foretatt av Statens vegvesen viser at en avgiftsordning kan innbringe rundt 120 millioner kroner i inntekter. Regnestykket er basert på at bilistene betaler én krone ekstra per liter i Trondheim, og 50 øre ekstra i kommunene Stjørdal, Malvik, Klæbu, Melhus, Midtre Gauldal, Skaun og Orkdal.

Distriktsveisjef for Midt-Norge, Ingvar Tøndel, vil følge Tromsø som har innført liknende ordninger i sine periodiske «Tromsøpakker».

- Trondheim har mange uløste oppgaver i samferdselssektoren, men det er urealistisk å tro at de kan bli løst innen rimelig tid uten at det skaffes til veie betydelige økonomiske midler lokalt, sier Tøndel til Adressa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en høringsuttalelse til transportplanen for Trondheim 2006-2015 viser han til flere mulige inntektskilder kommunen kan benytte seg av. En lokal drivstoffavgift på bensin og diesel er én, veiprising en annen, og bomveiordning en tredje. Det vil være mulig å bruke disse i kombinasjon, ifølge avisen.

Begynnelsen av artikkelen er litt endret etter innspill fra en debattant. Hilsen Neste Klikk-redaksjonen.