Fisk reduserer faren for hjertedød

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ett til to fiskemåltider i uka reduserer risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer med hele 36 prosent. Det er gode nyheter for norske lakseoppdrettere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stockholm (NTB): Den generelle risikoen for å rammes av en tidlig død reduseres med 17 prosent om du spiser fisk regelmessig. Og aller sunnest er det å spise oppdrettslaks, skriver Dagens Nyheter.

Amerikanske forskere har sammenholdt store mengder forskningsdata fra USA og Europa, og presenterer sine konklusjoner i siste utgave av den amerikanske legeforeningens tidsskrift JAMA.

Hemmeligheten er de marine omega-3 fettsyrene EPA og DHA og størst helsemessig effekt gir derfor fet fisk.

Aller best ut kommer oppdrettslaks som inneholder dobbelt så mye omega-3 som villaks, slår forskerne fast.

Det skal ikke store mengder av de helsebringende fettsyrene til, skriver Dagens Nyheter.

(©NTB)

Norske lakseoppdrettere, som Håkon Volden (t.v.) og Per Grieg jr i nyetablerte Grieg Seafood kan glede seg over nyheten om oppdrettslaksens helsebringende virkning. Foto: Rune Østlyngen/SCANPIX/HANDOUTNorske lakseoppdrettere, som Håkon Volden (t.v.) og Per Grieg jr i nyetablerte Grieg Seafood kan glede seg over nyheten om oppdrettslaksens helsebringende virkning. Foto: Rune Østlyngen/SCANPIX/HANDOUT