Åtte-ni skudd mot Klunglands kommandobil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte eller ni skudd traff politiets kommandobil der operativ uteleder Arne Sigve Klungland satt under NOKAS-ranet 5.april 2004.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frontruten med kulehull i kommandobilen som politimannen Arne Sigve Klungland satt i da han ble skutt og drept under NOKAS-ranet i Stavanger i fjor, under åstedsbefaringen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .Frontruten med kulehull i kommandobilen som politimannen Arne Sigve Klungland satt i da han ble skutt og drept under NOKAS-ranet i Stavanger i fjor, under åstedsbefaringen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .

Ett av skuddene gikk gjennom frontruta og drepte politimannen.

Politioverbetjent Egil Singelstad i Kripos redegjorde onsdag for skuddene da han vitnet i ankesaken i Gulating lagmannsrett.

Skuddene mot kommandobilen ble avfyrt på 114 meters avstand. I retten har Kjell A. Schumann tidligere i ankesaken innrømmet at det var han som skjøt.

I tillegg til skuddene som traff kommandobilen, er det også funnet to treff i en lyktestolpe som sto 45 meter lenger framme i Kongsgata. Det er også funnet seks prosjektiler i en sivil politibil som sto i Hetlandsgta, en sidegate til Kongsgata. (©NTB)