Patti Smith stengte CBGB

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter 33 år med musikk, fikk Patti Smith søndag kveld æren av å være den siste til å opptre på den legendariske rockeklubben CBGB på Manhattan i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rockeklubben CBGB i New York stengte dørene for godt søndag 15. oktober. (Foto: REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES)/Scanpix)Rockeklubben CBGB i New York stengte dørene for godt søndag 15. oktober. (Foto: REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES)/Scanpix)

Rockeikonet var selv en av de mange fremgangsrike musikerne fra New York som slo igjennom nettopp der og fikk altså gleden, eller sorgen, av å være den siste på scenen.

Smiths konsert var slutten på en ukelang serie avskjedskonserter. Lørdag var det Blondie-vokalisten Deborah Harry som opptrådte med bandets gitarist Chris Stein. De fremførte gamle Blondie-hits som «Hanging on the Telephone» og «Call me».

CBGB (Country, BlueGrass og Blues) stenger etter en tvist med eieren av lokalet, en gruppe som kjemper for hjemløses rettigheter. Leieavtalen gikk ut i august i fjor.

Klubbens eier Hilly Kristal, som åpnet stedet i 1972, planlegger å flytte virksomheten til Las Vegas, skriver New York Times.

Det er definitivt kroken på døra tirsdag 31. oktober for CBGB med adresse 315 Bowery der band som The Ramones, Television, Blondie og Talking Heads startet sin karriere. (©NTB)