Forsvarsdepartementet saksøker Karlsvik

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarsdepartementet har saksøkt kontreadmiral Atle T. Karlsvik for misbruk av totalt 800.000 kroner av statens midler, skriver Forsvarsdepartementet på sine nettsider.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarsdepartementet har saksøkt kontreadmiral Atle T. Karlsvik for misbruk av totalt 800.000 kroner av statens midler. Foto: Forsvarets mediesenter.Forsvarsdepartementet har saksøkt kontreadmiral Atle T. Karlsvik for misbruk av totalt 800.000 kroner av statens midler. Foto: Forsvarets mediesenter.

Staten ved Forsvarsdepartementet har sendt stevning med påstand om avskjed av Atle Torbjørn Karlsvik fra embetet som kontreadmiral i Sjøforsvaret, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding publisert på sine nettsider.

Staten har også krevd dom for at Karlsvik må tilbakebetale til staten et beløp fastsatt etter rettens skjønn til dekning av urettmessige ugifter påført staten, som foreløpig er beregnet til ca kr 797 000.

Departementet ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Denne saken kommer i tillegg til bedrageritiltalen og avskjedssaken. Karlsvik er tiltalt for bedrageri av 63.000 kroner. Bedrageriet blir ansett som grovt, fordi statsadvokaten mener Karlsvik har misbrukt stillingen sin.

Begge saker vil bli ført for Bergen tingrett.