- Alt kan kjøpes for penger

Money can't buy me love, sang The Beatles. Helt feil, alt kan kjøpes - til og med lykke og kjærlighet, avslører en britisk undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En studie av lottovinnere utført ved Nottingham University avslørte at penger kan kjøpe lykke. 97 prosent av de 34 vinnerne uttalte at de var like lykkelige som før, eller lykkeligere, etter å ha vunnet mer enn en million pund (rundt 12 millioner kroner), skriver BBC.

Forskerne kom også fram til at penger kan kjøpe kjærlighet - 68 prosent av vinnerne var gift før de vant storpremien, mens andelen økte til 75 prosent etterpå.

Ingen av vinnerne savnet å arbeide, ei heller hadde de opplevd at pengene førte til krangler i hjemmet eller samlivsbrudd.

Bare tre prosent av vinnerne sa de var mindre lykkelige enn før, og da var årsaken at de følte et større press enn tidligere.

Undersøkelsen ble utført på oppdrag fra Camelot, som står bak The National Lottery i Storbritannia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus