Meny

- Kan ikke utelukke atomprøvesprengning i Nord-Korea

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi kan ikke utelukke muligheten for at Nord-Korea gjennomfører en atomprøvesprengning, advarer Japans statsminister Shinzo Abe.

Japans statsminister Shinzo Abe (t.h.) hilste på sin kinesiske kollega Wen Jiabao før de to hadde samtaler søndag. Striden om Nord-Koreas atomprogram ble diskutert under samtalene. - Vi kan ikke utelukke muligheten for at Nord-Korea gjennomfører en atomprøvesprengning, advarte Abe etter samtalene. (Foto: REUTERS/Claro Cortes IV/SCANPIX)Japans statsminister Shinzo Abe (t.h.) hilste på sin kinesiske kollega Wen Jiabao før de to hadde samtaler søndag. Striden om Nord-Koreas atomprogram ble diskutert under samtalene. - Vi kan ikke utelukke muligheten for at Nord-Korea gjennomfører en atomprøvesprengning, advarte Abe etter samtalene. (Foto: REUTERS/Claro Cortes IV/SCANPIX)

Beijing (NTB-Reuters): Dersom atomprøvesprengningen finner sted, vil FN måtte diskutere kapittel 7 i FN-charteret, mener Abe.

Dette kan bety bruk av militær makt mot Nord-Korea.

Abe er på besøk i Kina og sier han og kinesiske ledere er enige om at det er uakseptabelt dersom Nord-Korea velger å gjennomføre den varslede prøvesprengningen.

- Og dette er et sterkt budskap, sier Abe. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus