Ett ulvepar dreper en elg om dagen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulvene i Norge er skrubbsultne i sommerhalvåret. Et ynglende ulvepar dreper nesten én elg hver eneste dag, viser et nytt forskningsprosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulvene i Norge er skrubbsultne i sommerhalvåret. Et ynglende ulvepar dreper nesten én elg hver eneste dag i sommerhalvåret. (Foto: Berit Keilen / Scanpix)Ulvene i Norge er skrubbsultne i sommerhalvåret. Et ynglende ulvepar dreper nesten én elg hver eneste dag i sommerhalvåret. (Foto: Berit Keilen / Scanpix)

Oslo (NTB): I sommer fulgte en gruppe ulveforskere et lederpar døgnet rundt i fire uker i ulvenes revirområder øst for Kongsvinger. Ulvene beveget seg på grensa mellom Norge og Sverige.

- Ved hjelp av GPS-sendere, feltarbeidere og hunder kan vi slå fast at alfaparet i det norsk/svenske Gräsmarkreviret i løpet av fire uker i sommer, har drept minst 24 elger og åtte sauer, opplyser ulveforsker Petter Wabakken til Nationen.

Undersøkelsen er et samarbeidsprosjekt mellom fagfolk ved Høgskolen i Hedmark, avdeling Evenstad, og det skandinaviske forskerprogrammet Skandulv. (©NTB)