Ett ulvepar dreper en elg om dagen

Ulvene i Norge er skrubbsultne i sommerhalvåret. Et ynglende ulvepar dreper nesten én elg hver eneste dag, viser et nytt forskningsprosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulvene i Norge er skrubbsultne i sommerhalvåret. Et ynglende ulvepar dreper nesten én elg hver eneste dag i sommerhalvåret. (Foto: Berit Keilen / Scanpix)Ulvene i Norge er skrubbsultne i sommerhalvåret. Et ynglende ulvepar dreper nesten én elg hver eneste dag i sommerhalvåret. (Foto: Berit Keilen / Scanpix)

Oslo (NTB): I sommer fulgte en gruppe ulveforskere et lederpar døgnet rundt i fire uker i ulvenes revirområder øst for Kongsvinger. Ulvene beveget seg på grensa mellom Norge og Sverige.

- Ved hjelp av GPS-sendere, feltarbeidere og hunder kan vi slå fast at alfaparet i det norsk/svenske Gräsmarkreviret i løpet av fire uker i sommer, har drept minst 24 elger og åtte sauer, opplyser ulveforsker Petter Wabakken til Nationen.

Undersøkelsen er et samarbeidsprosjekt mellom fagfolk ved Høgskolen i Hedmark, avdeling Evenstad, og det skandinaviske forskerprogrammet Skandulv. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus