Mange konspirasjonsteorier etter sexskandale

Spør en del republikanere hva som egentlig ligger bak sexskandalen som førte til at Mark Foley trakk seg fra Kongressen, og de gir deg en liste med kjente skyteskiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-Reuters): Blant dem som blir beskyldt for å stå bak er det demokratiske parti, medarbeidere til ekspresident Bill Clinton, milliardæren George Soros, og mediene.

Det er også blitt satt spørsmålstegn ved motivene til dem som anonymt har gitt e-poster til journalister, og til personen - bare kjent som «nobody» - som først publiserte dem på internettsiden StopSexPredators.

Nekter å gå


Den republikanske lederen i Representantenes hus Dennis Hastert beklaget torsdag Kongressens håndtering av sexskandalen som har rammet partiet, men tross kraftig press nekter han å trekke seg.

Republikaner-lederen lovet på en pressekonferanse å etterforske hvilken kontakt republikaneren Mark Foley har hatt med de unge guttene. Men samtidig rettet han pekefingeren mot andre.

- De som ønsker å se denne saken eksplodere er ABC News og en rekke demokrater, folk som er finansiert av George Soros, sa Hastert til Chicago Tribune.

- Demokrater visste

Hastert hevder også at medarbeidere til Bill Clinton visste om beskyldningene mot Foley, og at de kan ha stått bak avsløringene av e-postene bare noen uker foran mellomvalget til Kongressen. Men republikaner-lederen har ikke lagt fram noe bevis for påstandene.

- Alt jeg vet er det jeg hører og ser, sier Hastert, som slåss for å beholde jobben.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus