Meny

Økt toppskatt og formuesskatt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjering vil øke toppskatten og formuesskatten i forslaget til statsbudsjett. Økt minstefradrag skal gi skatteletter til dem med lavere inntekter.

Oslo (NTB): Regjeringen har lenge varslet at skatter og avgifter skal bringes tilbake til 2004-nivået. Det skjer i dette budsjettforslaget, og regjeringen varsler at den nå vil holde det samlede skatte- og avgiftsnivået uendret framover.

De to milliardene som økte skatter og avgifter bringer inn, skal brukes til å styrke velferdsordningene og fellesgodene, ifølge forslaget.

Toppskatten skjerpes med 1,2 milliarder ved at innslagspunktet i trinn1 i toppskatten økes med mindre enn anslått lønnsvekst, slik at om lag 65.000 flere vil betale toppskatt i 2007 enn i 2006. Dessuten skal innslagspunktet i trinn 2 reduseres fra 750.000 til 650.000 kroner. Det betyr at rundt 68.000 flere personer må betale den høyeste satsen i toppskatten.

Minstefradraget i lønnsinntekt foreslås økt fra 34 til 36 prosent, og i pensjonsinntekt fra 24 til 26 prosent. Dessuten vil regjeringen øke frikortgrensen fra 30.000 til 40.000 kroner.

Formuesskatten økes blant annet ved å øke ligningsverdien av bolig, ved at rabatten ved formuesverdsettelse av aksjer, aksjefond og grunnfondsbevis reduseres og ved at rabatten på 20 prosent for andeler i andre verdipapirfond enn aksjefond fjernes fra og med 2006.

Hele statsbudsjettet kan du lese her.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus