- For økt sysselsetting og mer velferd

- Dette er et budsjett for økt sysselsetting og mer velferd, sier Gerd-Liv Valla i en førstekommentar til regjeringens framlegg til statsbudsjett for 2007.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO er tilfreds med hovedtrekkene i statsbudsjettet for 2007 og mener at det på sentrale områder bekrefter den kursendringen som kom med den rød-grønne regjeringen.

- Sysselsettingen øker sterkt og viktig regelverk er blitt endret i arbeidstakernes favør. Endringene i arbeidsmiljøloven i fjor høst var særdeles viktig, sier LO-lederen i en pressemelding.

Videre roser Valla regjeringens skattepolitikk og satsing på velferd:

- I stedet for skattelette til de som har mest fra før, satses det nå mer på rettferdig fordeling og fellesskapsløsninger, ikke minst gjennom en ytterligere styrking av kommuneøkonomien.

Sammenliknet med en videreføring av den Høyredominerte regjeringens budsjettpolitikk styrkes 2007-budsjettet med nær 20 mrd kroner. Det betyr 15-20 mrd mer til offentlig service og statlige velferdsordninger.

LO-lederen trekker også fram økt satsing på vei og jernbane, skole og barnehage, seriøsitet i næringslivet og økt fagforeningsfradrag som positive trekk ved statsbudsjettet for 2007.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus