I natt kommer skattelistene

I natt klokken 03 blir skattelistene for 2005 lagt ut på nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra og med klokken 03 i natt vil du kunne ha mulighet til å finne ut hvor mye naboen eller sjefen din tjente i inntektsåret 2005. Da kan også andre finne ut hvor stor din inntekt var samme år.

Fra og med i natt og tre uker framover vil det være mulig å søke i skattelistene for inntektsåret 2005.Fra og med i natt og tre uker framover vil det være mulig å søke i skattelistene for inntektsåret 2005.

Oppysningene som gjøres tilgjengelig inneholder skatteyterens navn, fødselsår, postnummer, nettoformue, nettoinntekt (alminnelig inntekt før særfradrag) samt utliknet skatt.

Databasen med skattelistene vil være tilgjengelige i tre uker og skal kun publiseres på Skatteetaten.no.

Utlegging av ligningen har vært en god gammel sosialdemokratisk tradisjon her i Norge. Få, om noen andre land, har samme lovregulerte åpenhet om hva den enkelte borger har av inntekt, formue og utlignet skatt.

For å få opp skatteopplysningene om enkeltpersoner trenger du eksakt navn og poststed. Du kan også skrive inn omtrentlig alder for å finne fram til rett person dersom du får opp flere med samme navn.

Utleggsperioden begrenses til tre uker både på likningskontoret og Internett, og det er altså bare Skatteetaten som får legge ut listene på nettet. Årsaken til dette er innstramminger i regelverket om offentliggjøring fra 2004. Hovedformålet med dette er å styrke personvernet.

www.skatteetaten.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus