- Politiet for dårlig rustet mot terror

Lederen i Oslo Politiforening mener at politifolk mangler helt vitalt utstyr i tilfelle et terrorangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto: ScanpixIllustrasjonsfoto: Scanpix

Oslo (NTB): Politifolkene mangler blant annet verneutstyr mot kjemiske våpen. Håndvåpnene blir karakterisert som «antikvariske», sambandsutstyret som «elendig» og skuddsikre vester som «utdaterte».

Det er i forbindelse med planleggingen av en større terrorøvelse i Oslo at lederen for Oslo Politiforening, Sigve Bolstad, slår utstyrsalarm.

- Øvelsen vil avdekke betydelige svakheter. Det er bra, fordi vi vil få en nødvendig debatt, sier Bolstad til Aftenposten.

Bolstad er spesielt bekymret for beredskapen ved et eventuelt kjemisk terrorangrep mot for eksempel T-banen eller NSBs tunnelanlegg.

Politiets spesialstyrke, beredskapstroppen, har det nødvendige verneutstyret. Men ifølge Bolstad vil patruljer fra den ordinære politistyrken komme først til et åsted. Dessuten kan beredskapstroppen bli opptatt med å jakte på terroristene, advarer han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus