Toåring innlagt på sykehus med E.coli-smitte

En to år gammel gutt fra Surnadal er innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim med akutt nyresvikt etter å ha blitt smittet av E.coli-bakterien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Arne Buseth)(Foto: Arne Buseth)

Trondheim (NTB): Tilstanden hans er alvorlig, men stabil, opplyser sykehuset i en pressemelding.

- Gutten ble overført til St. Olavs hospital fra sykehuset i Kristiansund. Han får nå dialysebehandling, opplyser smittevernoverlege ved sykehuset, Andreas Radtke.

Det foreløpig uvisst hvilken E.coli-stamme toåringen er smittet av. Det som er på det rene, er at det er snakk om en såkalt EHEC-bakterie (Entero Hemorrhagisk E.coli). Den såkalte dødsbakterien E.coli O103 tilhører denne gruppen.

- Det er riktig, men samtidig vil jeg påpeke at det i og for seg ikke er uvanlig at slike tilfeller inntreffer med jevne mellomrom, sier Radtke til NTB.

Den mest vanlige EHEC-bakterien er E.coli O157, men Radtke anslår at det finnes 12-15 ulike typer E.coli som kan framkalle denne typen symptomer hos mennesker. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus