Avtale om barnehageutbygging i boks

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen og KS undertegnet i dag en avtale om barnehageutbygging. Avtalen innebærer en gjensidig forpliktelse til å etablere et tilstrekkelig antall barnehageplasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunnskapsminister Øystein Djupedal og KS-leder Halvdan Skard tar hverandre i hånden etter at avtalen om barnehagedekning er signert (Foto: Stein Ove Korneliussen).Kunnskapsminister Øystein Djupedal og KS-leder Halvdan Skard tar hverandre i hånden etter at avtalen om barnehagedekning er signert (Foto: Stein Ove Korneliussen).

- Ingen har egentlig trodd på full barnehagedekning. Med denne avtalen får vi en gjensidig forpliktelse mellom KS og regjeringen til å etablere et tilstrekkelig antall barnehageplasser, sa kunnskapsminster Øystein Djupedal da han og leder i KS, Halvdan Skard, signerte avtalen mellom regjeringen og KS om barnehageløftet.

Avtalen forplikter partene til å arbeide mot etablering av tilstrekkelig antall barnehageplasser, i løpet av 2007. Som forventet kunne Djupedal love en rekordsatsing på barnehager i statsbudsjettet som legges frem fredag.

- For å nå målet om full barnehagedekning trenger vi en sterkere utbygging enn det noensinne har vært i Norge, sa KS-lederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Djupedal og Skard blir utfordringen å finne tomter og lokaler, og de innrømmer at enkelte kommuner ikke vil nå målsetningen i tide.

- Vi legger til rette for en tilskuddsordning for permanente barnehageplasser i midlertidige lokaler, sier Djupedal.

Halvdan Skard understreker at de midlertidige lokalene ikke skal holde en lavere kvalitet enn de permanente lokalene

Når målet om full barnehagedekning er nådd, vil regjeringen innlemme de øremerkede tilskuddene til barnehager i kommunerammen. Dette kommer ikke til å skje før full dekning er oppnådd og tidligst 1.1. 2009.