1,5 milliarder i lommepenger

Norske foreldre gir mer i lommepenger enn foreldre i Sverige. Tilsammen får norske barn 1,5 milliarder kroner i lommepenger årlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 60 prosent av norske barn får lommepenger av foreldrene sine, og i snitt får barna 56 kroner i uken. Lommepenger gis ned til 5-6 års alderen, melder Nordea på sine nettsider.

I Sverige er det mer vanlig å gi lommepenger, men beløpet er noe mindre enn i Norge. Hele 75 prosent av svenske barn mellom 6-17 år får penger, i gjennomsnitt 41 svenske kroner i uken. Dette ifølge Nordeas Forbrukerøkonom i Sverige.

Undersøkelsen i nabolandet viser at foreldre med barn helt ned i 6 års alderen, synes det er viktig at barn lærer seg å ta ansvar for sine egne penger og sitt eget forbruk. Det er mest vanlig å gi ukepenger fram til barna begynner på ungdomsskolen. Etter det får barna som regel månedslønn, noe som medfører et større ansvar for å disponere pengene over en lengre periode.

Randi Marjamaa, forbrukerøkonom i Nordea i Sverige, antar at det er en lignende overgang fra ukelønn til månedslønn i Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus