Ba om innleggelse for drapssiktet bror

Broren til den trippeldrapssiktede 30-åringen oppsøkte to ganger brorens fastlege med krav om innleggelse til psykiatrisk behandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Han forteller at det gradvis gikk opp for ham at storebroren var alvorlig syk.

- Jeg forsto det da han begynte å snakke ut i løse luften. Han trodde han samtalte med vår mor, som døde for 12 år siden, sier broren til Aftenposten.

Broren forteller også at han hadde besøk av den drapssiktede og to av de tre søstrene så sent som dagen før søstrene i alderen 13, 24 og 27 år ble skutt i sitt eget hjem på Kaldbakken i Oslo. Kvelden før tydet ingen ting på at en familietragedie var i gjære.

- Tvert imot, vi hadde det koselig. Broren min kunne bli aggressiv også mot meg for bagateller, men det pleide å roe seg, og denne dagen var alt rolig, sier 29-åringen.

Han avviser påstandene om såkalt æresdrap som mulig drapsmotiv.

- Han er den eldste av oss sju søsken og han har hjulpet meg og min yngre bror med å skaffe leilighet. Vi var også enig om at våre voksne søstre skulle få seg leilighet med bistand fra familien. Vi støtter hverandre, men mange vil nå sverte familien, sier broren og hans slektninger til Aftenposten.

En annen av slektningene forteller at storebroren ble med til en advokat da den eldste av søstrene ville skilles fra mannen sin som var voldelig. Også han avviser alle teorier om æresdrap. (©NTB)

Mange hadde tent lys mandag kveld utenfor leiligheten hvor de tre søstrene ble skutt og drept søndag kveld. (Foto: Morten F. Holm/SCANPIX)Mange hadde tent lys mandag kveld utenfor leiligheten hvor de tre søstrene ble skutt og drept søndag kveld. (Foto: Morten F. Holm/SCANPIX)Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus