75.000 i Mor– og barnundersøkinga

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet om 100.000 gravide kvinner i Mor- og barnundersøkinga i 2008 ser ut til å vera innan rekkjevidde, melder Folkehelseinstituttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(NPK): 75.000 gravide kvinner er med til no, og ein nøgd prosjektleder Per Magnus lover at innsatsen vil gje viktige forskingsresultat dei næraste åra.

Mor- og barnundersøkinga er landsdekkjande - 51 sjukehus og 12 privatpraktiserande spesialistar er med i rekrutteringa av deltakarar. Gravide kvinner og partnarane deira blir rekrutterte i samband med den første ultralydundersøkinga ved 17. svangerskapsveke.

Dei blir følgde under graviditeten, fødselen og i mange år framover via spørjeundersøkingar og biologiske prøver. Målet er å få meir kunnskap om årsaker til sjukdom hos barn og vaksne.

Interessa for undersøkinga er svært stor internasjonalt, og forskarar i Noreg har utstrekt samarbeid med forskarar blant anna i USA, Danmark og England.

- Eg synest det er fantastisk at vi no passerer 75 000 og nærmar oss målet om 100.000. Vi takkar alle som tek seg tid til å vera med på undersøkinga, seier Magnus. (NPK)

Les meir nynorsk i Neste Klikk:


Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving