Meny

Flere drept i skytedrama på skole i USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere mennesker er skutt og drept av en væpnet mann på en skole i landsbyen Nickel Mines i Pennsylvania.

På en pressekonferanse bekrefter Pennsylvania politi at fire mennesker har mistet livet i skytedramaet, inkludert gjerningsmannen, mens syv andre ble sendt til sykehuset med skudd til hodet og andre kritiske skader.

En talsmann fra Pennsylvania-politiet sier ifølge BBC at gjerningsmannen beordret noen av barna til å forlate bygget, før han åpnet ild mot barna som ble igjen i bygget og så tok sitt eget liv. De tre barna som mistet livet var alle jenter.

Gjerningsmannen var en familiefar, som etterlot kone og tre barn.

Mannens kone skal ha ringt ham da hun fant selvmordsbrev fra ham til barna i deres hjem. Han skal da ha uttrykt overfor henne at motivet var hevn for noe som skjedde for 20 år siden.

Skole for amish-barn


Mellom 20 og 30 barn fra amish-bevegelsen undervises ved den lille ettromsskolen. Amish-folket er sterkt religiøse og lever separat fra det moderne samfunn. De avstår blant annet fra å bruke moderne hjelpemidler som telefoner og kjøretøyer.

Aaron meyer, som har bodd i området i 25 år, sier til CNN at småbyen til vanlig er så fredelig og fri for kriminalitet at det ikke finnes noe lokalpoliti. Dette kommer derfor som et sjokk på lokalbefolkningen.

Den tragiske episoden følger flere skytedramaer ved amerikanske skoler den senere tiden.

Oppdatert klokken 21.48

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus