Meny

Nordmann utnevnt til ridder i Mali

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johannes Sannesmoen fra Strømmestiftelsen ble onsdag hedret som ridder i Mali, for sin innsats for å fremme kultur og utdanning i det vestafrikanske landet.

Johannes Sannesmoen mottar utmerkelsen fra Malis kulturminister Check Omar Sissoko. (Foto: Anastasia Sogodogo, Strømmestiftelsen)Johannes Sannesmoen mottar utmerkelsen fra Malis kulturminister Check Omar Sissoko. (Foto: Anastasia Sogodogo, Strømmestiftelsen)

Utmerkelsen er blant de fremste en kan oppnå som sivilperson i Mali og ble overrakt av Malis kulturminister Check Omar Sissoko.

Kulturministeren gav sterkt utrykk for den betydelig innsatsen Strømmestiftelsen og Sannesmoen hadde gjort for å fremme kultur gjennom teater og litteratur. Han fremhevet også Strømmestiftelsens arbeid med og fokus på utdanning i Mali.

Sannesmoen var i flere år regional representant for Strømmestiftelsen i Vest-Afrika. I hele denne perioden var han blant mye annet en av pådriverne for at Henrik Ibsens «Et dukkehjem» ble satt opp i Mali. Det var Sannesmoens nære samarbeid med den fransktalende professoren Gaoussou Diawarra, som førte til at «Et dukkehjem» ble satt opp.

I samarbeid med blant annet kulturdepartementet, undervisningsdepartementet og med den lokale partnerorganisasjonen, «Teriya», som ledes av det maliske forfatterparet Gaoussou og Victoria Diawara, har Strømmestiftelsen bidratt til oppsetting av stykker av Henrik Ibsen, og lokale størrelser som Aicha Fofana, Adboulaye Diawara.

Dette er alle forfattere med ulike perspektiver på samfunnet og med fokus på blant annet korrupsjon og likestilling.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus