Terrorlov godkjent av Senatet i USA

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske senatet vedtok torsdag et omstridt lovforslag om forhør og rettsforfølgelse av terrormistenkte fanger. Dermed gjenstår kun en underskrift fra president George W. Bush før loven trer i

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-Reuters-AFP): Det republikanske partiet, som kontrollerer begge kamrene i den amerikanske kongressen, ønsker at lovforslaget skal sendes til Bush for endelig godkjennelse tidlig neste uke.

Loven åpner for at terrormistenkte kan dømmes av militærtribunaler, og for at etterretningsorganisasjonen CIA kan fortsette driften av hemmelige interneringssentre i utlandet. Den forbyr «grusom og uvanlig» behandling av fanger, men spesifiserer ikke nærmere hvilke avhørsmetoder som anses som grusomme.

Lovforslaget innebærer dessuten at terrormistenkte ikke vil kunne benytte rettsvesenet til å protestere mot forholdene på interneringssentrene hvor de holdes fanget.

Amerikansk høyesterett har tidligere stanset president Bushs forsøk på å få terrormistenkte dømt av militærtribunaler. Det demokratiske partiet advarer om at den nye terrorloven også kan bli avvist av høyesterett.

(©NTB)