Travel uke for krimjournalistene

Det har vært en hektisk uke i riksmediedammen. Særlig krimjournalistene har hatt det fryktelig travelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Korrupsjonsanklagene i kommunene har haglet, NOKAS-saken har gitt enda en tilståelse, travhesteiere har unngått soning ved å spille golf i Spania og Idol-imitatorer har sexjaktet på 13-åringer.

Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.

En tjeneste for deg som har ligget i koma (eller vært opptatt på andre måter).

Her er ukens hovedsaker:Mandag:

VG kan melde at 40.000 sjefer ikke duger, eller det vil si, en av fem ansatte er ikke fornøyd med sjefen sin. At dette er to sider av samme sak sier seg jo selv, all den tid det å være sjef bare handler om å gjøre de ansatte fornøyd. Hvorvidt organisasjonens andre interessenter (eiere, myndighetene, samfunnet forøvrig, kunder/klienter) er fornøyde blir formodentlig en sak i VG ved en senere anledning.


Tirsdag:

Nettavisen kan melde at det nå har gått så langt at alt snusket som avdekkes i kommunesektoren for tiden rett og slett skremmer kommunalminister Åslaug Haga. Dagen markerer samtidig åpningen av Hagas forum for etikk i kommunesektoren, hvor man skal prate om saken. Det kan fortsatt være aktuelt å nekte ordførere og andre sentrale lokalpolitikere dobbeltroller, hvor de passer på fellesskapets pengesekk samtidig som de styrer selskapene som mottar midler fra denne sekken. Dermed kan den kritiske presse falle til ro i visshet om at det både blir pratet og holdt åpent for å gjøre noe - en gang, kanskje.

Onsdag:

Atter en gang er kunstbøller ute og mobber den kunstneraktige personen Vebjørn Sand, og både kunstinteresserte og mobbeinteresserte journalister danner en tett tilskuerring rundt Sand og «møkkamannen» han mobbes av. Sand har atter malt noen antikvariske og kjedelige bilder av noen antikvariske og kjedelige personer (Stein Erik Hagen og Mille Marie Treschow), hvilket naturligvis irriterer kunstkritikere og kunstnerkolleger. (Vebjørn Sand vet tydeligvis ikke hvor godt han har det der han sipper og sutrer seg fra rampelys til rampelys. Undertegnedes kunst gir for eksempel verden fullstendig faen i, og jeg har ikke tjent et rødt øre på den, til tross for min banebrytende introspektive idélandskapssurrealisme. Kom igjen, noen! Mobb meg!) Forøvrig steg nivået på tilståelser i NOKAS-saken i det en av de tiltalte innrømmet å ha skutt politimannen som mistet livet under ranet. Flere av de tilalte har nå kommet til det punktet hvor de føler det er på sin plass å be om unnskyldning for det de har gjort, etter to og et halvt år med blånekting.

Torsdag:

I en etterforskningsmessig maktdemonstrasjon finner et reporterteam fra VG frem til golfspillende harrytass som både har eid en hest og omsatt narkotika. At de fant ham i Spania, ikke langt fra flyplassen, var ikke noe sjokk. Men pussig nok har politiet vært på jakt etter vedkommende siden januar, uten at vedkommende selv er klar over at han er ettersøkt. Spansk politi er på sin side opptatt med å passe badegjester. Situasjonen illustrerer hvorfor det nå er nødvendig at politiet får de samme verktøy til sin disposisjon som journalister: Flybilletter, kontakter i travmiljøet og muligheten til å foreta arrestasjoner flere hundre mil utenfor sin egen jurisdiksjon. Apropos harrytasser i Spania: Finansavisen kan melde at Carl I. Hagen selger villaen sin på Kalvetangen for 15 millioner fordi det er for mange som kommer dit for å se på ham. Dermed får Hagen atter verdens beste gratisreklame for sitt boligsalg, slik han sist fikk det av Se og Hør. Forøvrig avslørte Trygve Hegnar navnet til en TV 2-journalist som kan ha vært kjæreste med en terrormistenkt. Ingen skjønner nøyaktig hvorfor.

Fredag:

Siden det er fredag er Dagbladet naturligvis opptatt av sex. For å hamre poenget hjem kliner de til med både sexjakt på 13-åringer av falsk Idol-Gaute, en ikke-lesbisk Siv Jensen og en generaloppfordring til de som ofte er syke og forkjøla til å ligge mer med folk.

Neste uke:

Se opp for oktober.

Ha en restituerende helg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus