Miljøsamarbeid Norge-Kina gir resultater

Samarbeidet mellom Statens forurensningstilsyn SFT og lokale myndigheter i den kinesiske Guizhou-provinsen gir resultater. Men norske statsråder har også fått se store miljøødeleggelser under besøket

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zunyi/Oslo (NTB-Ole L. Nymoen): - Det har vært en svært interessant tur hit. Samarbeid er nyttig, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) til NTB på telefon fra Zunyi. Men hun vil ikke lukke øynene for de enorme utfordringer som venter.

Utviklingsminister Erik Solheim er enig i at det har vært mye elendighet å se under turen de to SV-statsrådene har gjort unna i Zunyi. Halve tirsdag tilbrakte de to på en PCB-fabrikk som sammen med et 20-tall bedrifter deltar i et samarbeid med SFT.

- Vi har fått se mye elendighet, men selvsagt er det positive utviklingstrekk også, sier Solheim og understreker at den norske delegasjonen kunne suse av sted i kilometer etter kilometer på firefelts motorvei.

Guizhou er regnet som Kinas fattigste provins, og ifølge FNs utviklingsrapport fra 2005 ligger den på samme nivå som Namibia. Til sammenligning kan Shanghai, Kinas rikeste område, best sammenlignes med Portugal.

Men boligkompleksene viser også at Zunyi har fått delta i den økonomiske utviklingen i Kina. - Det er enorm aktivitet, og millioner av mennesker har kommet seg ut av fattigdommen, sier Solheim, som mener utviklingen er kommet inn på et godt spor.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus